Fuziah Salleh bakal melarikan diri dari Kuantan.

image

Desas-desus terkini kedengaran dikalangan warga Kuantan, nak pulak dari kalangan puak-puak Pakatan mengenai perkara ini. Katanya ada perubahan dari segi calon diKuantan.

Memandangkan Ahli Parlimen Kuantan, Fuziah Salleh dan kehilangan isu untuk dijadikan bahan berpolitik, dengar cerita dia dah nak berpindah kawasan.

Semua orang sudah sedia maklum bahawa isu berkaitan dengan Lynas telah gagal dimanipulasikan untuk meraih undi dari pengundi Kuantan.

Malahan penduduk di Gebeng oun sudah hilang kepercayaan terhadap pihak yang kononnya nak memperjuangkan alam sekitar. Mereka kini tahu bahawa pihak berkenaan sebenarnya hanya mahu mmpergunakan rakyat untuk kepentingan politik semata-mata bukannya untuk memperjuangkan rakyat.

Jika dilihat dari perkembangan tekini, Fuziah Salah sudah tidak lagi menumpukan perhatian dikawasannya, turun padang meninjau kawasan pun jauhlah sekali hanya sekadar lalu dijalan-jalan tanpa sebarang sesi bertemu rakyat pun.

Tatkala isu berkaitan dengan RCI Sabah berhubung pendaftaran kerakyatan nampaknya Fuziah lebih menumpukan perhatiannya. Persoalanya dia Ahli Parlimen mana? Kuantan atau Ahli Parlimen mewakili Sabah?

Dalam masa yang sama Fuziah Salleh dilihat sengaja meninggalkan isu Lynas yang masih lagi diperjuangkan oleh beberapa kerat saki baki SMSL yang semakin hari semakin kehilangan sambutan hingga tepaksa mengimport orang luar untuk menyokong mereka.

Nampak gayanya, Fuzizah salleh ini sudah kehilangan arah di Kuantan umpama anak kucing kehilangan ibu, mengiau tanpa arah tuju. Bunyi bising tapi tak tau kemana. Mungkin disebabkan tekanan perasaan kerana kerap diserang dan dikritik membuatkan Fuziah mencara kawasan yang baru.

Sebelum ini pun Ketua Pembangkang sendiri mengakui bahawz dia bakal cabut lari dari Permatang Pauh yang kononnya menjadi kubu kuat dia sendiri, jadi tidak hairanlah kalau Fuzaih pun sama mahu cabut lari.

Inilah gaya pemimpin PKR dari komponen Pakatan Rakyat yag hanya mampu bercakap tetapi tiada hasil. Sudah ditolak rakayt masih lagi mahu menebalkan muka cari kawasan lain. Fuziah Salleh akan kekal dalam lipatan sejarah Ahli Parlimen pemalas dan tidak bertanggungjawab.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: